facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktoplysninger for Watami

Watami
Adresse: Ermelundsvej 88 , 2820 Gentofte
Telefonnummer: 81 44 30 33
By: Gentofte
Rute: Ermelundsvej 88
Postnummer: 2820


Åbningstider

Mandag: 15:00-22:30
Tirsdag: 15:00-22:30
Onsdag: 15:00-22:30
Torsdag: 15:00-22:30
Fredag: 15:00-22:30
Lørdag: 15:00-22:30
Søndag: 15:00-22:30


relaterede søgninger: Watami menu, Watami Vanløse menu, Watami Vanløse, Watami Valby, Watami Østerbro, Watami pris, Watami Gentofte lukket, Watami Vanløse book
Nærliggende lignende virksomheder
Yuzu Sushi Yuzu Sushi 689 måler Sushien var ok uden at være wow. Desværre kunne jeg ikke abstrahere fra de kedelige l...
Phoenix Running Sushi Phoenix Running Sushi 2 km Kunne ikke være værre! Næsten ingen mad på båndet, så running sushi kan man ikke kald...
Anmeldelser
KVALITETS SUSHI I GENTOFTE De seneste par år er der kommet mange Sushi restauranter på markedet, hvor Watami nævnes for at være en af de gode. De har flere afdelinger i København, men Gentofte-afdelingen skulle være den bedste ifølge de besøgende, hvorfor vi tog en tur forbi. Stedet ligger i 10-minutters gåafstand fra Gentofte Station i et meget roligt område. Restauranten ligner et hus udvendigt, men atmosfæren derinde er hyggelig med en enkel indretning og svag belysning. Servicen er god og hurtig, men priserne er for høje. Samlet betalte vi 1893 DKK for 6 personer inkl. drikkevarer og dessert. Watami er et anbefalingsværdigt spisested, som serverer kvalitets sushi. Især deres sticks af Ribeye var virkelig lækkert.
Super hyggelig sted, dejlig mad og alt var som det skulle være. Maden kom faktisk ret hurtig. Vi kommer helt klart igen .
Såååå lækkert sushi ! Eneste ulempe, er at man kommer til at spise for meget !
Der er kommet ny ejer og det kan smages og mærkes. Kvalitet af råvarer er væsentligt faldet og det ødelægger hele oplevelsen. Lækker sushi er 100% baseret på friske råvarer i høj kvalitet. Det slet ikke tilfældet her. Kokkene løber ind og ud af køkkenet, har kasket på, ingen forklæde og renligheden mistænkes. Det blevet dyrere og ikke i nærheden af hvad det var engang. Kommer ikke tilbage, det helt sikkert.
De har lukket restauranten permanent uden at lukke online booking eller skrive noget online, så mit selskab på 5 måtte finde noget andet da vi dukkede op på adressen. Ingen tager telefonen når man ringer. Super dårlig stil og helt uansvarligt overfor kunderne.
Startede med en god velkomst, derefter gik det ned af bakken. Det tog tid, at få kontakt til tjeneren, der var ikke travlt. De glemte drikkevarer, som vi skulle minde om da vi fik vores forretter. Vi ville have mere mad, men igen det gik ikke , påtrods af at vi prøver, at få kontakt, til dem flere gange. En chokolademousse, som vi ventede, på min. 10 min. Som lægger klar i køleskabet. Det kom de først kommer i tanke om , da vi gik. Ærgerligt at service, er faldet så meget.
Forfærdelig oplevelse. Jeg vil anbefale at man holder sig langt væk fra stedet. Måske det dårligste sushi jeg nogensinde har smagt og uprofessionel service håndtering. I stedet for at løse problemet blev der ved med at komme undskyldninger. Jeg har smagt sushi på supermarkeder og på all-inclusive rejser og dette var, uden at overdrive af samme kaliber noget af det dårligste man kan få. Risene var overkogte, smaskede, gamle og uinspirerende og de tempurarejer vi fik var bløde og melet, mens sovsen var spredt så meget at man kunne se at de havde stået i timer og trukket. Da vi konfronterede tjeneren, og sagde at det smagte gammelt sagde han, at det er fordi de er præ-lavet. Vi bad om nyt sushi da det simpelthent var for gammelt og ulækkert men bolden blev "kastet" videre til en anden, tredje og fjerde tjener. De alle var konfrontationssky og sagde "Åh undskyld, har du talt med min kollega?" og vi endte at blive betjent at 3-4 forskellige tjenere som aldrig kom med en løsning. Vi venter et kvarter på det nye sushi og får simpelthen noget gammelt serveret igen fuldstændig magen til! Da vi spørger en tjener hvad der blev af noget som er nyt og ikke præ-lavet ignorerer de vores bestilling. Vi venter en halv time og får det aldrig. Vi endte med at skulle give 1200kr for ekstremt dårlig sushi og service og nok den dårligste madoplevelse jeg har prøvet før. Føj.
Lidt dyrt, men rigtig hyggeligt at sidde derinde og spise. At krydse af hvad man vil have, er en super smart måde at formindske madspild. Takeaway er også super nemt. Super lækker sushi
Sushien og udvalget er ok, men prisen er for dyr i forhold til kvaliteten. Betjeningen er ikke den bedste, vi blev betjent af 3 forskellige tjenere på en aften, og de var alle meget korte for hoved og ikke særlig imødekommende. Vi bestilte alle drikkevare, og alligevel skulle vi betale 100kr ekstra for 2 kander vand. Der er efter hånden mange andre sushi steder med samme koncept, med samme eller højere kvalitet, som er billigere og med bedre betjening.
Watami plejede at være områdets bedste sushi, men er efterhånden faldet en del af på den. Her under Corona-tiden har vi fået takeaway og tempurarejen i rullerne er bløde og ikke sprøde kan ikke være frisklavet, portionerne efterhånden meget små, forårsruller bløde og gummiagtige og tempurarejer er blevet blege og ikke længere sprøde. Betjeningen selv i takeaway en lørdag aften efterlader også en dårlig oplevelse. Der går nok noget tid før vi vender tilbage.
Reageer op deze plaats

Rutevejledning til Watami med offentlig transport


Jægersborg Kaserne (Ermelundsvej) 80 måler
179
Jægersborg Kaserne (Ermelundsvej) 90 måler
179
Jægersborg Kaserne (Ermelundsvej) 120 måler
171
Jægersborg Kaserne (Ermelundsvej) 150 måler
172
Ridebanevang (Jægersborg Allé) 380 måler
179

Tilføj dette kort til din hjemmeside;



Vi bruger cookies

Vi bruger cookies og andre sporingsteknologier til at forbedre din browsingoplevelse på vores websted, for at vise dig personligt indhold og målrettede annoncer, for at analysere vores webstedstrafik og for at forstå, hvor vores besøgende kommer fra. Fortrolighedspolitik