facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktoplysninger for Stoic

"Ha' altid en god bog i gang.Lyt og læs så mange bøger, du har lyst til. Lyt og læs offline, vælg godnathistorier til børnene og få personlige anbefalinger. Med Mofibo har du altid dit helt eget bibliotek i lommen.Alt fra bestsellers, prisbelønnede krimier og romaner til børnebøger, biografier og meget mere. Vi har noget for enhver smag."
Adresse: Kronprinsensgade 3, 2. sal , 1114 København
Telefonnummer: 33 36 38 88
By: København
Rute: Kronprinsensgade 3, 2. sal
Postnummer: 1114


Nærliggende lignende virksomheder
Thinkhouse Thinkhouse 25 måler
Dialog Factory Dialog Factory 69 måler
Goviral Goviral 72 måler
Brand X Brand X 110 måler
Gobsmack Productions Gobsmack Productions 195 måler Tjenesten er fantastisk, personalet har en god sans for humor
Prinz Prinz 242 måler
Mediabørs Danmark Mediabørs Danmark 265 måler
Omf Holding Omf Holding 276 måler
F-Reklame F-Reklame 276 måler
Spalt Spalt 315 måler
Evokedset Danmark Evokedset Danmark 413 måler "We are a Copenhagen based multi-branched video production company.We strive to ...
Rejsefeber Rejsefeber 591 måler Kontoret er lukket i weekend og hele påsken. De svarer ikke på e-mail telefonlinien l...
Seven Four Pharma Seven Four Pharma 910 måler "Forward Pharma A/S is a Danish biopharmaceutical company that commenced develop...
Sigma Partners Sigma Partners 1 km Vær meget varsom med at tage deres code red: “KICK THE DOOR IN” bogstavligt. Prøver d...
Mantra Mantra 1 km Måske den butik i Fisketorvet med det mest klassiske herretøj. Jeg købte et par Hugo ...
Anmeldelser
En stjerne fordi en af deres reklamer er i Spotify som man allerede betaler for. Betaler man for et produkt skal man ikke hører reklamer.
Det er IKKE IORDEN at I sætter prisen op kr. 1800 årligt, Ingen telefonlontakt, Ingen service. Jeres svar giver INGEN MENING, SAXO har telefonsupport, de er ikke så dyre som jer. BEGÆRLIGHED ER IKKE PÆNT . MOFIBO ER BEGÆRLIGE
Vil gerne opsige mit abonnement, meeeeen da det blev oprettet via et Apple-id for lang tid siden, kan det ikke opsiges, kun ved at bruge et Apple produkt, men da vi ikke længere har en I-phone i hustanden, skal vi enten købe en ny mobil, eller finde os i at have et livslangt abonnement. Ingen hjælp at hente ved Mofibo - Tænk jer godt om ved oprettelse, det er ikke nemt at komme ud igen !!
Jeg tilmeldte mig en prøveperiode ved Mofibo, og fik at vide jeg ville blive kontaktet inden udløb, så jeg kunne opsige abonnementet inden jeg skulle betale. Problemet er bare at Mofibo ikke kontaktede mig og jeg havde glemt alt om det, da jeg ikke brugte det . Nu har jeg så fundet ud af at der er trukket 3 måneder inden jeg fandt ud af det. Så jeg har betalt et dyrt abonnement,som jeg ikke bruger. Selvom at Mofibo havde garanteret at de ville kontakte mig inden jeg kom til at betale. Det er meget dårlig forretningsgang og minder mig om bondefangeri.
Søge funktionen virker ikke! Prøv for eksempel at søge på John Grisham. Antal fornuftige bøger fundet? NUL, Desuden går søgefunktionen i loop, og viser den samme sekvens af bøger igen og igen. Jeg kører applicatioen på en IPAD.
Jeg skal ændre betalings kort på min mand og jeg da de andre kort er udløbet og man kan ikke ringe til jer
Elsker Mofibo! Efter at jeg er kommet i gang med at lytte til lydbøger, kan jeg slet ikke forestille mig at være det foruden når jeg laver ting som at tage metroen, gøre rent eller lave mad. Mofibo har mange smarte funktioner, og et kæmpe bibliotek. Jeg har nærmest aldrig oplevet at jeg ikke kunne finde den lydbog eller e-bog jeg søgte. De har endda også mange bøger på engelsk hvilket jeg synes er fedt.
Jeg konstaterede, at jeg var blevet opkrævet for brugen af Mofibo på trods af, at jeg havde opsagt mit abonnement - og sendte en “lidt sur” mail til dem. Jeg blev kontaktet telefonisk på en søndag, hvilket jeg blev meget positiv overrasket over, og vi fandt via oplysningerne på mit betalingskort hurtig årsagen til, at jeg stadig blev opkrævet for abonnement. Jeg havde fejlagtigt registreret min arbjdsmail. Hvor pinligt var det lige - kunne ikke gøre så meget andet end at undskylde - så flovt. Rigtig fin service - får pengene retur, da den særdeles i imødekommende og servicemindede ung mand konstaterede, at jeg ikke havde brugt Mofibo siden opsigelsen. Tak for en fin oplevelse og service.
Bondefangeri af 1. klasse Umuligt at opsige abonnement hos jer hvis man har betalt via sin googlekonto. Jeg spørger i en mail, om de kan være behjælpelige og tale med deres samarbejdspartner googleplay om opsigelse, da mit abonnement ikke vises på min googlekonto, men der trækkes penge. De kan sagtens se ens aktive abonnement, men nægter at opsige det, eller som minimum være behjælpelige. .
På trods af afmeldelse af abonnement fortsætter de med at trække betaling. Har nu to gange været i kontakt med dem, og fået bekræftet abonnementet er afmeldt, men dette til trods er der nu tre måneder i træk trukket 129 kroner på mit kort. Jeg har selv afmeldt korrekt og dette er igen gjort to gange, spørgsmålet er, hvem der genaktiverer min konto hos dem. Alt dette er selvfølgelig videresendt med rette screenshots til Mofibo.
Reageer op deze plaats

Tilføj dette kort til din hjemmeside;



Vi bruger cookies

Vi bruger cookies og andre sporingsteknologier til at forbedre din browsingoplevelse på vores websted, for at vise dig personligt indhold og målrettede annoncer, for at analysere vores webstedstrafik og for at forstå, hvor vores besøgende kommer fra. Fortrolighedspolitik