facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktoplysninger for POWER

POWER
Adresse: Rødovre Centrum 90, 2610 Rødovre, Danmark
Telefonnummer: 70 33 80 80
By: Rødovre
Rute: Rødovre Centrum
Gadenummer: 90
Postnummer: 2610


Åbningstider

mandag: 10.00–19.00
tirsdag: 10.00–19.00
onsdag: 10.00–19.00
torsdag: 10.00–19.00
fredag: 10.00–19.00
lørdag: 10.00–17.00
søndag: 10.00–17.00

Anmeldelser
Var inde og skulle købe en mobil efter min kone havde fået stjålet sin på arbejdet. Ham der hjalp os, desværre fik jeg ikke navn på ham gik over evne og over al forventning og gav simpelthen den bedste service, jeg længe har modtaget i nogen som helst forretning. Stort tak til den unge mand.
Jeg havde lige købt et par ipods. Temmelig dyre faktisk. Apple et dyrt brand. Kommer hjem og skal parre dem med min telefon, det er jo nemt og smertefrit. Der er god lyd lige som de gamle ,iøvrigt samme model og mærke. Men mikrofonen virker ikke,så når man telefonere kan folk ikke høre min tale. Dagen efter tager vi varen tilbage til power,for at få dem byttet. Support medarbejderen siger at det kan man ikke. Varen skal sendes til et værksted for at finde fejlen. Jeg skælder ud og forlanger en anden vare el. Mine penge tilbage. Medarbejderen siger at det ikke er powers kunde politik. At bytte en vare som ikke virker ej heller at lade købet gå tilbage. Så her står jeg uden at kunne bruge en helt ny vare som jo ikke er ny længere når den har været på værksted. Det er fandeme ulækkert at handle i en sådan butik med en dårlig kundepolitik.en sådan Mangel på respekt for sine kunder ,skal man lede længe efter. Men hos power i RC. Kan du finde den. Hele mit netværk har fået en mail. 123 af dem har meldt tilbage med at der vil de aldrig handle mere. Hvad med dig som læser dette indslag.? Føj for en skuffet oplevelse med power.
Ekspedienterne har ikke meget forstand på varerne. Spørger du om råd anbefaler de konsekvent det dyreste. Der er brug for en kulturrevolution hvad angår deres salgsmetoder.
Skulle finde et pulsur til min kone og blev betjent af en meget engageret, nærværende og tillidsvækkende medarbejder - som endda formåede at få mig til at skifte el leverandør
Købte Phillips hue spots fra Power som efter 1 år var knækket i ophænget.nPower nægter at dække det under reklamation da;nPower svare:nProduktet er blevet afvist på garanti og reklamationsretten med henvisning til fysisk skade og udefrakommende faktorer.nnI det her tilfælde må man formode at”udefrakommende faktorer”betyder at produktet har været taget i brug.nAltså det produktet er beregnet til.nProduktet har hængt i loftet 1 år.nnVi kan efter denne oplevelse konstatere vi desværre er langt fra de eneste hvor Power nægter at dække en reklamation, som bør være dækket under garantien..nnDet virker som om Power hellere vil tage sagen i retten end at hjælpe deres kunder med at få den garanti de er berettiget til.nnJeg er glad for jeg ikke har købt større og dyre hvidevarer gennem Power.nnDet skal siges at 2 nye ophæng fra Phillips hue koster omkring 100 kr.nDet kan være en god måde at se hvor meget pris der bliver lagt på ordentlig kundeservice.
Reageer op deze plaats

Tilføj dette kort til din hjemmeside;



Vi bruger cookies

Vi bruger cookies og andre sporingsteknologier til at forbedre din browsingoplevelse på vores websted, for at vise dig personligt indhold og målrettede annoncer, for at analysere vores webstedstrafik og for at forstå, hvor vores besøgende kommer fra. Fortrolighedspolitik