facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktoplysninger for Nettoparts

"Hos Nettoparts finder du reservedele til hårde hvidevarer og hjemmets småelektronik. Herudover vil du også kunne finde tilbehør og plejeprodukter til pools, reservedele til højtryksrensere samt luftrensere og affugtere.Vi tilbyder desuden også vejledning til, hvordan du selv kan reparere din elektronik efter du har købt reservedelene. Se fx vores gør det selv videoer på vores YouTube kanal, Nettoparts ApS, hvor du bl.a. kan se, hvordan du skifter varmelegeme i en ovn og hvordan du udskifter vaskemaskinens sæbekasse."
Adresse: Finlandsgade 29 , 4690 Haslev
Telefonnummer: 56 36 14 63
By: Haslev
Rute: Finlandsgade 29
Postnummer: 4690



relaterede søgninger: Hvidevare reservedele Aarhus, Hvidevare reservedele Odense, Hårde hvidevarer reservedele sønderborg, Hvidevare reservedele Randers, Nettoparts Trustpilot, Nettoparts mail, Hvidevare reservedele Viborg, Nettoparts chat
Anmeldelser
Hurtig levering, men skuffende når man er så uheldig at bestille det forkerte produkt fra starten, for derefter at bestille et nyt korrekt produkt og returnerer det gamle produkt - hver gang frem og tilbage blev der opkrævet porte og ekspedition, så det ender med at jeg betaler ca. kr. 400 + moms for varen og dertil omkring kr. 200 for porto - det mener jeg er dårlig service - andre firmaer leverer fragtfrit/afhenter fragtfrit.
Bestilte en front til vores grøntskuffe i køleskabet. Og jeg oplevede en super fin og hurtig handel, og fandt lige det jeg skulle bruge, nemt og hurtigt. Jeg modtog også pakken efter få dage, som beskrevet på siden, og fronten passede perfekt. Kommer gerne igen en anden gang. Er meget tilfreds.
Det var hurtigt....Og god service Modtog support online omkring opvaskemaskine, og efter et par anviste tjek, blev der bestilt en ny pumpe med indbygget varmelegeme - hen under eftermiddagen, og bum.. Varen landede næste formiddag i den lokale pakkeshop. Udskiftning foretaget, og opvasker kører perfekt igen !
Først gik vores ovn i stykker, og nu vores opvaskemaskine. Jeg fik opgaven at søge om reservedele. Der er mange udbydere, men jeg valgte Nettoparts, fordi man kan både dobbelt og triple tjekke modelnummer, så jeg var helt sikker. Forsendelse og levering af begge reservedele var lynhurtig. Vi er super tilfredse.
Ja det er let, Man skal bedømme et firma hvor pakken ikke er sendt fra endnu Den 22-01-23 bestilte den 17-01-23 så det bliver bare til en stjerne, de ved jo godt hvad de skal have for fragt. Men hos GLS er den ikke engang modtaget. Det er stort set ikke blevet bedre, ringede til dem og de svarede på mail ,og Wupti så dukkede den op ????
Jeg har før handlet med Nettoparts og været helt tilfreds både med tidsforløbet og med varens forsendelse. Den sidste gang, som Nettoparts henvendelse drejer sig om, må jeg desværre konstatere, dels at der gik lang tid i forhold til, hvad Nettoparts oplyser og endnu værre, at den måde mine varer var pakket ind på var så dårlig, at de vilkår, som GPS efterfølgende har udsat varerne for har medført, at dåsen med proff. afkalker til opvaskemaskine, vare nr. KAM0007, var slået utæt så en stor del af dåsens pulver flød rundt i pakken og sikkert også er drysset ud af den. Alt ialt en trist oplevelse og jeg forudsætter naturligvis, at Nettoparts erstatter mit tab. nettoparts ordrenummer er 9061281 og ordrebekræftelsen er dateret d. 2.2.2023
Super hjælp i chatten til at finde det rigtige produkt, hvilket ikke var helt nemt da det drejede sig om en skuffe til et køl/frys, der er gået ud af produktion. Bestilte om aftenen og det var fremme næste dag i solid og forsvarlig indpakning
Fint produkt, elendig transittid. 6 dages levering på en lille pakke … ikke godt nok. Produktet i sig selv var fint, men ingen mulighed for at købe én lille reservedel - man skal købe en hel pakke med div. tilbehør, som ikke skal anvendes. Pris kr 600,- Fandt senere den lille reservedel til kr 45,- i Skousen.
Fik min gamle Miele vaskemaskine repareret med nye støddæmpere og maskinenkører nu perfekt efter 20 år ! Fjedre passede imidlertid ikke men kunne returneres og fik pengene tilbage.
Den værste oplevelse med onlinehandel til dato. Jeg bestiller den korrekte del, ud fra billede på hjemmesiden, da det ankommer er det en helt forkert del. Efter samtale med support, bestiller jeg en del ud fra et link fra support. Den del der sendes, er helt forkert. Det hele ender med at jeg betaler for retur til nettoparts, på to forsendelser, og bestiller den rigtige reservedel et andet sted. Frygtelig oplevelse!
Reageer op deze plaats

Tilføj dette kort til din hjemmeside;



Vi bruger cookies

Vi bruger cookies og andre sporingsteknologier til at forbedre din browsingoplevelse på vores websted, for at vise dig personligt indhold og målrettede annoncer, for at analysere vores webstedstrafik og for at forstå, hvor vores besøgende kommer fra. Fortrolighedspolitik