facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktoplysninger for Øde Førslev Kirke

Øde Førslev Kirke
Adresse: Førslev Kirkestræde 12, 4690 Haslev, Danmark
Telefonnummer: 30 23 69 89
By: Haslev
Rute: Førslev Kirkestræde
Gadenummer: 12
Postnummer: 4690


Anmeldelser
Den fineste landsbykirke i røde sten ligger lidt klemt. Når man først kommer hen til kirken, ligger den med fin plads på den velholdte kirkegård. I dag var der pyntet fint op i anledning af påsken med grene og farvestrålende æg ved kirkedøren.
Jeg har tidligere besøgt kirken til en gudstjeneste som var smuk og livgivende. Kirken er smuk og alter billedet ligesom stråler imøde som præsten også gør. Denne dag jeg besøgte kirken var til en samtale med præsten og det kan varmt anbefales, jeg fik noget med mig som jeg kunne bruge i min personlige rejse
Hyggelig kirke, meget velholdt. Kirkegården pænt vedligeholdt. Her er der styr på tingene.
Øde Førslev Kirke er fra den store kirkebygningstid i 1100-tallet. Det ældste af kirken har været opført i Faxe kalk, kridt og kampesten. Rester af det ældste, kan ses som det nederste af murværket i koret. Den første kirke har haft en størrelse, der svarer til to lofthvælvinger i skibet og en lofthvælning i koret med en apsis i gavlen.nI sidste halvdel af 1200 tallet, udvides skibet mod vest og koret udvides mod øst til den størelse det har i dag. Der laves ansatser til hvælvinger, der dog først laves senere omkring 1400 - 1500 tallet.nnI 1500 tallet bygges der sakristi, våbenhus og tårn. I sakristiet er der brugt genbrugsmaterialer. I tårnet blev der indsat enkelte skifter i kampesten. Våbenhuset ombygges igen i 1671-72.
Smuk lille kirke og kirkegård, liggende lidt skjult i træerne langs landevejen.nØde Førslev Kirke er en kirke fra 1100-tallet, der ligger i den nordlige udkant af landsbyen Førslev ca. 12 km SØ for Ringsted Region Sjælland. Kirkens egetræsalter og prædikestol er i brusk-barok stil og er fra 1625. Kirkens kortbue-krucifiks, som er ophængt i skibet, er fra 1450.
Reageer op deze plaats

Tilføj dette kort til din hjemmeside;



Vi bruger cookies

Vi bruger cookies og andre sporingsteknologier til at forbedre din browsingoplevelse på vores websted, for at vise dig personligt indhold og målrettede annoncer, for at analysere vores webstedstrafik og for at forstå, hvor vores besøgende kommer fra. Fortrolighedspolitik